Home > Hărţi > Nokia a lansat Map Creator

Nokia a lansat Map Creator

          De curând Nokia Maps are o acoperire globală, cu acces la hărţi din 180 de ţări şi oferind navigaţie turn-by-turn  în aproape 100 de ţări. Lucru lăudabil. Experţi de pe partea de producţie de la Nokia Maps, în speţă cei de la NAVTEQ lucrează în continuu pentru a crea o hartă cât mai bună indiferent de zona în care vom fi, având totodată şi competitori pe măsură – Google Maps ; Bing Maps.

          Mulţi dintre fanii Nokia şi-au manifestat interesul pentru a contribui la hărţile Nokia, cerând să facă parte din acest proces, însă noi ne putem gândi şi la o copiere a ideii sistemului Map Maker de la Google. 🙂

          Aşadar a fost lansat Nokia Map Creator, un instrument interesant pe  maps.nokia.com  care ne permite să cartografiem cartierul, vecinătăţile în care trăim, şi zone pe care le cunoştem cât se poate de bine. Putem folosi Map Creator pentru a face mici editări şi adăugiri la hărţile existente, editările fiind vizibile imediat pentru toţi pe maps.nokia.com! Conţinutul de pe Map Creator va fi disponibil şi partajat cu update-uri regulate pe Nokia Maps Mobile odată ce, NAVTEQ va valida aceste date. Map Creator ne permite să creăm străzi şi poteci, putem denumi străzile adăugând lucruri legate de circulaţie, restrictii, pavaj şi sensurile de mers., iar în curând vom putea introduce parcări, păduri, lacuri şi râuri etc.

          Scopul iniţial a fost a serviciului – Map Creator a fost de la edita ţările care nu sunt destul de detaliate cum ar fi Uzbekistan, Kyrgyzstan, Tanzania, Angola, Burundi, Sri Lanka, El Salvador, Republica Dominicană, JamaicaGrenada, şi Antigua şi Barbuda. Lista ţărilor va continua să crească în lunile următoare.

Creaţi-vă un cont pe Nokia şi începeţi să editaţi    maps.nokia.com/mapcreator.

 – Bineînţeles că puteţi folosi şi contribui în acelaşi fel la OpenStreetMap, astfel încât datele pe care le edităm să rămână free în detrimentul altor firme private. 🙂

Categories: Hărţi Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment