Home > CAD > Urbano Canalis – o aplicație pentru proiectarea sistemelor de canalizare oferită de Autodesk

Urbano Canalis – o aplicație pentru proiectarea sistemelor de canalizare oferită de Autodesk

Urbano Canalis este o aplicație modernă, flexibilă, adaptată cerințelor de proiectare din Europa, fiind dezvoltată de peste 15 ani și utilizată de majoritatea inginerilor din Europa.

Urbano Canalis este aplicaţie ce sa dezvoltat împreună cu limbajele de programare moderne (C++/ObjectARX). Acesta dispune de o interfaţă unică, atractivă şi simplă. Urbano Canalis este foarte rapid şi poate procesa sute de kilometri de reţele de canalizare. Modelul dinamic complet pus în aplicare în Urbano Canalis permite actualizarea automată a tuturor părţilor proiectului, atunci când au loc unele modificări. Urbano Canalis este extrem de bine organizată pentru a satisface nevoile tuturor utilizatorilor.

Software-ul rulează în AutoCAD,  AutoCAD MAP sau AutoCAD Civil 3D. Platforma fiind preferată pentru Civil 3D. Urbano Canalis poate schimba cu uşurinţă reţeaua de date cu Civil 3D şi poate fi utilizată în proiecte mai complexe cum ar fi design-ul carosabil. Digital terrain model (DTM) realizat cu ajutorul Civil 3D poate fi ales ca bază de calcul în Canalis Urbano. Toate produsele bazate pe AutoCAD, începând cu versiunea 2007, sunt acceptate.

Urbano Canalis este software-ul modular care constă din următoarele module:

Module de bază:

–           Layout (plan de situație):  trasarea rețelei în plan, introducerea cotelor terenului, definirea caminelor, șațurilor și calcularea volumelor.

–          Longitudinal (profile longitudinale): desenarea profilelor longitudinale la diferite scări, cu stabilirea tabelului de componență și definirea interactivă a liniei radier.

–          Sewag Hydraulics (hidraulică): definirea bazinelor de colectare, dimensionarea hidraulică prin calcul pluvial și menajer.

–          Terraform: construit într-un software de digitizare a terenului, este optim pentru utilizarea în sistemele de reţele de conducte.

Module adiționale:

–        DateBase (bază de date): realizeză legături cu bazele de date externe și fișierele SHP, oferind posibilitatea de trasare a rețelei direct din baza de date,plus  interogări și export către bazele de date externe și sincronizarea desenelor acestora.

–        Geo Extension: topografie de gestionare a datelor – punctelor, conexiunilor, simbolurilor. Importuri / exporturi de puncte din fişiere text arbitrare. Tipuri de linii speciale în conformitate cu reglementările topografie de conversie 2D <-> 3D. Secţiunile desenate cu volumul de calcul.

–        Poligon Manager: realizează crearea topologie din elemente AutoCAD, oferp opţiuni pentru etichetarea, interogarea şi exportul elementelor topologice

–        Raster: oferă posibilitatea de conectare la un număr mare de imagini raster în AutoCAD, rezultând imagini raster în funcţie de criterii spaţiale. Acestea fiind imagini de tip Raster avansate de organizare.

Ca și funcționalități caracteristice pentru Urbano Canalis avem:

Trasarea rețelei – definire interactivă sau prin transformarea elementelor AutoCAD și crearea unei topologi inteligente.

Cote teren – prin modulul de construire suprafețe Terraform sau suprafețe direct din Civil 3D, sau posibilitatea de a defini manual cote prin interpolare liniară.

Interpolarea datelor – individual sau grupat prin verificarea datelor din catalog.

Tabele – flexibile cu date multiple și posibilități de filtrare și export.

Etichete – hărți tematice și etichete pentru câmine și tronsoane.

Interogări – asupra elementelor rețelei pe baza unor condiții variate (valori, locație, etc.).

Intersecții – automat reprezentate între  diverse sisteme

Profile longitudinale – la diferite scări orizontale și verticale și cu conținut variat.

Profil radier – interactiv cu funcții de editare și modificare.

Suprafețe de colectare – automat sau interactiv pentru calcul hidraulic, menajer și pluvial.

Debite – calcul prin metoda rațională sau prin intensitate constantă, calcul menajer și definirea unor debite adiționale.

Calcul hidraulic – pentru diverse tubulaturi.

 
  1. olaru
    02/08/2011 at 13:35

    .
    Este important sa putem folosi aceste investitii,
    In multe cazuri statiile de epurare impreuna cu retelele de colectare ape uzate functioneza partiala sau deloc cu toate ca s-au cheltuit sume importante, datorita in special lipsei de utilizatori, costurile de racordare fiind de cele mai mule ori foarte mari. Costurile exagerate se datoreaza lugimii canalelor de bransament care pot atinge 25 m. Un sistem nou certificat de OSIM rezolva multe probeme importante intre care si diminuarea costurilor de bransare pana in limita a 300 lei. Certificatul OSIM nr 2010 00021 avizeaza sistemul de canalizare si piesa care permite efectuarea canalizarii in subsolul canalelor de colectare a apelor pluviale (rigole). Rigolele prezente pe margine tuturor drumurilor au subteranul liber datorita imposibilitatii interventiei in acesta retea. Sistemul si piesa in discutie permit infiintarea caminelor de vizitare obligatorii la fiecare 50 m pe reteaua de colectare a apelor uzate. Piesa utilizata conjuga drumul orizontal al apelor pluviale cu verticalitatea caminelor pentru accesul la reteaua de colectare menajere aflata dedesubt. Pe langa racordul facil cu lugime maxima de 1 m. enumer si alte avantaje importante:
    1.Spatiu liber pentru amplasare.
    2. Menajare imbracamintii asfaltice pentru drumuri si strazi deja reabilitate.
    3. Menajarea rezistentei terasamentului strazilor aflate in panta accentuata.
    4. Sptiu de amplasare are deja panta naturala.
    5. Rezolvarea cazurilor strazilor foarte inguste.
    Sistemul este proprietate intelectuala si se implementeaza conform legii prin atribuire directa fara publicare in SEAP indiferent de valoarea contractului si poate fi obtinut de orice societate de proiectare sau executie care detine o adeverinta eliberata de proprietarul solutiei. Pentru detalii 0722207396.

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment