Home > Online > Tencent QQ [China] și Mixi [Japonia] este peste Facebook, Zynga şi AOL

Tencent QQ [China] și Mixi [Japonia] este peste Facebook, Zynga şi AOL

Tencent

Poate că nu ați auzit de Tencent, dar trebuie știut acesta este cea de-a treia companie din lume listată la bursă, mai mare chiar şi decât eBay sau Yahoo. Tencent a pornit timid pe piață, oferind serviciul de instant messaging, numit QQ, ca acum să ajungă să fie cea mai mare reţea socială din China, cu mult peste Facebook, care nu scoate bani doar din publicitate ci şi din comercializarea de bunuri virtuale şi jocuri sociale. Toate acestea se întâmplă în timp ce Facebook şi Zynga, compania oferă jocurile pe Facebook, sunt pe nicăieri în China. Ce mai trebuie menţionat este că Tencent a făcut ceva ce AOL nu a putut: să facă un business din instant messaging. Cu peste 110 milioane de useri online, China este a doua țară într-un clasament al userilor pe internet. Acest număr uriaș a permis industriei de internet din China să stabilească o bază solidă în dezvoltarea și expasiunea industriei online. În luna mai anul trecut site-urile Facebook, Twitter şi Youtube au fost interzise în China. Nu e de mirare de ce nu poate intra Facebook pe această piață.

În Japonia, Facebook concurează cu Mixi. În timp ce Facebook se concentrează pe identităţi reale, utilizatorii reţelei de socializare japoneze folosesc porecle şi avataruri. Ba mai mult, Mixi este extrem de protectoare când vine vorba de pretecţia intimităţii, iar Facebook tinde să fie un pic prea tolerantă în acest sens.De aceea, Mixi domină social networkingul din Japonia şi are acum o cotă de piaţă de 80% în timp ce Facebook încearcă să o ajungă din urmă.

 

Notă: Timp de câteva zile vă vom preznta o serie de companii asiatice care sunt peste cele americane. Urmăriţi categoria Competiţie

Categories: Online Tags: , , ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment