Home > Android > Android-ul domină încet dar sigur lumea smartphonurilor

Android-ul domină încet dar sigur lumea smartphonurilor

Pe zi ce trece tot mai mulţi utilizatori de smartphone apelează la Android pentru dispozitivul lor, iar în fiecare zi numărul lor este din ce în ce mai mare. Cei de la Android Developers au postat un video foarte interesant, care prezintă numărul de activări Android din întreaga lume de la începuturi până în ianuarie 2011. Cu ajutorul acestui video puteţi observa cât de departe a ajuns platforma Android, devenind un concurent tot mai puternic pentru cei de la Apple.

La ora actuală, Android a atins deja 350.000 de activări pe zi, în vreme ce magazinul său de aplicaţii oferă peste 150.000 de softuri. Nu mai puţin de 170 de terminale rulează acest OS, a cărui explozie a fost ajutată foarte mult de modelul Motorola Droid. Un alt moment crucial în evoluţia lui Android a fost lansarea lui Samsung Galaxy S, care a vândut peste 10 milioane de unităţi in 2010.

Observaţi cât de rapidă a fost evoluţia sistemului de operare în USA şi cât de timidă a fost adoptarea sa în Europa şi Asia! Pe măsură ce Android intră pe piaţa low end, am putea asista la o creştere semnificativă a popularităţii sale în Asia, dar şi în Africa, facând astfel uitat sistemul de operare Symbian.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment