Home > GIS > Întrebări şi răspunsuri despre ArcGIS Online – Basemaps

Întrebări şi răspunsuri despre ArcGIS Online – Basemaps

De la sfârşitul lui ianuarie, ArcGIS Online basemaps publicat şi găzduit de Esri este absolut gratuit, indiferent de uzul acestuia, comercial sau non-comercial, intern sau extern. Probabil pentru mulţi dintre noi lucrurile nu sunt destul de clare, iar pentru asta Esri vine cu o serie de întrebări şi răspunsuri care să ne lămurescă.

Î:  Care sunt serviciile care le pot folosi gratuit?

R: Lista completă a serviciilor gratuite incluzând ArcGIS Online, hărţi de referinţă, hărţi speciale şi hărţi demografice.

Î:  Pot folosi aceste servicii pe gratis într-o aplicaţie web customizată?

R: Da, serviciile sunt gratuite, chiar dacă Esri Web mapping APIs necesită înscriere. Dacă aveţi ArcGIS Server nu mai trebuie să vă înscrieţi. Dacă nu aveţi ArcGIS Server şi implementaţi o aplicaţie construită pe aceste API-uri, atunci este necesat să vă înscrieţi. (subscription)

Î:  Există vreun impediment în folosire?

R: Da, eşti limitat la 50 000  000 de tranzacţii în 12 luni. O tranzacţie este definită ca o cerinţă de 8 tile-uri pentru download, cerinţă care ajunge la 400 000 000 tile/requests pe an  sau puţin peste 1 000 000 tile/requests pe zi.

Î:  Cum pot estima când ating limita de tranzacţie de 50.000.000?

R: Pentru determinarea calificării unui user în categoriile low şi high volume of  transanctions trebuie să folosim următorii paşi:

În primul rând, să ne gândim la o aplicaţie web, care să semene cu ArcGIS Desktop. Trebuie să contorizezi cam câte “afişări” vor fi iniţiate pe serviciu, de către diverşi useri (anonimi) pe o perioadă de 12 luni. O afişare este echivalentul unei tranzacţii, 8 256×256 map tiles. Dacă te gândeşti că un user normal îţi va genera 12 afişări pe zi, atunci poţi să afli care este numărul vizitatorilor pe zi, ca medie. Dacă presupui că numărul vizitatorilor pe zi este de 5000, atunci poţi estima tranzacţiile în felul următor:

12 afişări x 5,000 vizitatori pe zi = 60,000 afişări pe zi, echivalentul a 60 000 tranzacţii

60,000 de tranzacţii pe zi  x 365 zile din care => 21,900,000 tranzacţii pe an.

Î: Ce voi face dacă aceste tranzacţii vor ajunge la limită?

R: Contactaţi sediul local Esri, din United States sau suna-ţi la 800-447-9778.

Î:  Sunt anumite excepţii de la această limită?

R: Da, agenţiile guvernamentale de orice tip.

Categories: GIS Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment