Home > Google > Google este acuzat de abuz din cauza dominării online

Google este acuzat de abuz din cauza dominării online

Compania Google a fost acuzată de către compania franceză 1plusV de abuz de poziţie dominantă în căutarea online: se pare că o plângere în acest sens va fi înaintată Comisiei Europene. Cei care vor înainta plângerea susţin că este imposibil ca alte tehnologii aflate în competiţie cu Google să nu se dezvolte pe piaţă datorită motoarelor anticompetitive de căutare ale Google care favorizează companiile americane. (Financial Times)

O astfel de plângere a fost înaintată şi anul trecut Uniunii Europenii, forţând  aftfel Bruxelles-ul să declanşeze o investigaţie care a avut compania Google în centrul atenţiei, pentru a demonstra dacă motorul său de căutare acordă un tratament preferenţial propriilor servicii în detrimentul altor competitori, atunci când se afişează rezultatele unei căutări.

Comisia Europeană a trimis recent chestionare detaliate către sute de firme care au contracte cu Google, în încercarea de a afla mai multe informaţii despre felul cum funcţionează acestă piaţă. IplusV pretinde că ar fi creat un număr de motoare de căutare verticale, combinând algoritmul tradiţional de căutare cu altele realizate de către companii independente, printre care şi Ejustice.fr, E-Musicpro.com şi eGuides.fr.

Google a promis că va coopera cu Comisia Europeana pentru a rezolva aceste probleme.”We continue to work co-operatively with the European Commission, explaining many aspects of our busineses”, a afirmat Al Verney, purtător de cuvânt al Google. ”We believe there is always room for improvement, so we are working to address any potential concerns”. Google a negat în nenumărate rânduri acuzaţiile de dominaţie a pieţei motoarelor de căutare online, în ciuda cotei sale de piaţă uriaşe. Google a specificat că acţiunile sale au la bază strict dorinţa de a acorda utilizatorilor săi cele mai bune facilităţi.

Categories: Google Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment