Home > CAD, GPS > Leica VIVA vine cu noua tehnologie GNSS

Leica VIVA vine cu noua tehnologie GNSS

Fiabil în achiziţionarea de date digitale, robust şi uşor de utilizat – acestea au fost cerinţele celor de la Swisscom AG atunci când sau stabilit caracteristicile necesare instrumentelor GNSS pentru a determina poziţiile reţelelor de telecomunicaţii ale companiei pentru telefonia fixă, la nivelul intregii ţări. După o evaluare detaliată din partea companiei de telecomunicaţii elveţiene, s-a ales ca dispozitiv perfect, dispozitivul Viva Leica GNSS.

Determining and recording the position of items in our telecom network has been a long-standing daily chore for us – in particular since cables were first buried underground,” spunea Andreas Häsler, Technical Project Manager at Swisscom. Metodele convenţionale folosite au fost consumatoare de timp şi predispuse la erori. Swisscom a căutat astfel o metodă mai eficientă şi mai fiabilă de achiziţie a datelor, care ar reduce costurile recurente de zi cu zi la un nivel minim.

Prima cerinţă a celor de la Swisscom pentru dispozitivul Leica a fost ca sistemul de măsurare fiabil la achiziţia datelor, pentru a permite ca transferul de date să fie automatizat. În plus, sistemul a trebuit să fie robust, uşor de transportat şi să poată fi utilizat de către personalul companiei care nu dispune de cunoştinţe aprofundate în topografie. Noul sistem satelitar suportă Leica GNSS Viva şi îndeplinite teate condiţile impuse de compania elveţiană – în plus faţă de GNSS şi tehnologia de comunicare, clientul a fost de asemenea impresionat de noul design al dispozitivului, care dispune de un software Leica SmartWorx Viva, foarte uşor de utilizat.

GNSS (Global Navigation Satellite System) primeşte date prin satelit GPS, precum şi semnale de la alte sisteme (de exemplu, sateliţii ruseşti GLONASS). Precizia mult mai mare a semnalului, oferă o recepţie mult mai bună a datelor. Acestă facilitatea este ceea ce Swisscom are nevoie, deoarece majoritatea măsurătorilor au loc în zonele urbane. Corecţiile sunt transmise prin intermediul unui telefon mobil la serviciul de referinţă swipos pentru a obţine o precizie de 1-2 cm.

În acelaşi timp Swisscom şi Leica Geosystems au lucrat împreună pentru a elabora un training cuprinzător referitor la dispozitivul Viva Leica GNSS, astfel au fost alese zece persoane care îndeplinesc cerinţele ca li utilizatori ai dispozitivului. După finalizarea cursului, aceştia vor dobândi toate cunoştiinţele necesare referitoare la utilizarea dispozitivului Viva Leica. Dispozitivele sunt gestionate prin intermediul web site-ului myWorld Leica Geosystems pe internet. Acesta oferă utilizatorilor o privire de ansamblu continuă din toate punctele de vedere.

Pe lângă captarea poziţiilor cablurilor de telecomunicaţii existente, Viva Leica GNSS Rovers va fi, de asemenea utilizat pentru a poziţiona alte noi cabluri de telecomunicaţii.

Instrumente şi software:

  • dispozitivele Viva Leica GNSS (GS15, CS10), utilizate de aprox. 150 de ingineri
  • Leica SmartWorx Viva software

Obiective:

  • simplu de utilizat
  • productivitate mai mare, cu o mai bună calitate şi la costuri mai mici

Beneficii:

  • rapiditate, precizie şi captarea în condiţii de siguranţă a obiectelor
  • fiabilitate
  1. 29/01/2011 at 14:34

    Mulţumim pentru felicitări!

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment