Home > GPS, Mobile Apps > Idea unei aplicaţii pentru iPhone – iVignette pentru roviniete.ro

Idea unei aplicaţii pentru iPhone – iVignette pentru roviniete.ro

 

Lumea în care trăim este dependentă de tehnologie. Telefoanele mobile “deştepte” încep din ce în ce mai mult să ne ademenească. Studiile demonstrează că vânzările de telefoane smartphone vor creşte extrem de puternic în 2011, undeva la nivelul a 500 de milioane de unităţi, ajungând la jumătate din numărul total de telefoane mobile vândute la nivel mondial anul trecut. Directorul executiv GetJar, magazin independent de aplicaţii mobile, Ilja Laurs, a estimat că în 2011 dezvoltatorii de aplicaţii mobile vor putea câştiga peste 100 de milioane de dolari, pe când acum pragul maxim este pe la 10 milioane de dolari.

Astfel în acest scop, m-am gândit la dezvoltarea unei aplicaţii iPhone, care să-ţi permită să îţi cumperi rovinieta, atât în România cât şi în alte ţării de pe telefonul mobil. Numele acesteia este relativ simplu, fiind inspirat din conceptul esenţial promovat de cei de la Apple, privitor la denumirea produselor proprii şi anumite iVignette. Designul aplicaţiei să fie extrem de plăcut astfel încât simpla folosire al acestuia să nu-ţi îngreuneze memoria cu lucruri inutile. Scopul aplicaţiei fiind extrem de bine definit încă de la început.

Ce am putea face cu acestă aplicaţie? … Destul de multe lucruri. Pe lângă faptul că am putea să achiziţionăm extrem de simplu o rovinieta, aplicaţia va dispune un calculator care să calculeze în funcţie de tipul autovehiculului şi perioada din care doreşti să fie valabilă, tariful. Aplicaţia este în coordonare cu site-ul roviniete.ro. Practic o legătură foarte strânsă cu detaliile care sunt pe site. Un alt lucru destul de interesant în acest scop ar fi implementarea unui buton care să integreze API-ul de la Google, OSM sau orice alt sistem de harţi, care să-ţi ofere informaţii despre vignetă în funcţie de ţara în care te afli (detalii despre tarife, locuri de procurare etc.) cât şi un simplu serviciu de tracking.

Aplicaţia putând fii descărcată în viitor, bineînţeles gratuit, de pe site-ul www.roviniete.ro sau de pe Apps Store.

Roviniete.ro este un nou site de informaţii despre tarifele de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România (rovinieta electronică) – taxa de utilizare a infrastructurii rutiere. Important de ştiut, este că serviciile sunt gratuite în proporţie de 100%, livrarea rovinietei se face imediat iar confirmarea emiterii rovienietei se va face prin mail sau SMS.  Taxele din România sunt din ce în ce mai multe astfel pe piaţa informaţiilor oferite pe mediul online a apărut un nou site specializat pe informarea directă a consumatorului.

Site-ul a fost construit în menirea de a fii utilizat ca un instrument extrem de eficient şi totodată foarte simplu referitor la informarea asupra tarifelor de utilizare a reţelei de drumuri din România. Toţi cei care deţin autovehicule din România sunt obligaţi prin lege să aibă asupra lor, în situaţia în care utilizează drumurile naţionale din afara oraşelor, rovigneta, prin care demonstrează ca au achitat acest tarif. Este deosebit de important să cunoaştem valoarea acesteia, către cine se adresează, în baza cărui temei legal şi mai ales de unde o putem cumpăra.

Scala Assistance împreună cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) pune la dispoziţia utilizatorilor de drumuri din România cea mai facilă modalitate de achitare a tarifelor de utilizarea reţelei de drumuri naţionale din România – rovinieta electronică.

Cumpără acum o rovinietă!

O simplă idee de viitor!

thinkGIS.org © 2011

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment