Home > Gadget, Google > eBook Technologies prima achiziție Google din 2011

eBook Technologies prima achiziție Google din 2011

Google a achiziționat eBook Technologies, o companie care se concentrează pe distribuția de hardware şi software pentru e-book readere.

Condiţiile acestei achiziţii nu au fost dezvăluite presei, totul ascunzându-se în spatele unui citat de pe site-ul companiei: ”eBook Technologies Inc. is excited to announce that we have been acquired by Google. Working together with Google will further our commitment to providing a first-class reading experience on emerging tablets, e-readers and other portable devices.”

Cei de la Google au planuri mari în domeniul e-book-urilor, mai ales după ce au lansat propria librărie virtuală Google E-Books. Acolo utilizatorii au acces gratuit la cărţi scanate dispunând şi de posibilitatea de a cumpăra ediţii electronice ale cărţilor, acestea putând fii vizualizate prin intermediul browser-ului. Miza este foarte mare, deoarece eBook Technologies, oferă importante facilităţi în domeniul e-book-urilor: criptografie şi distribuţia securizată a conţinutului, conversie dinamică a bazelor de date pentru aplicaţii cross-platformă, prezentare optimă a unui document paginat; distribuţie securizată a e-book-urilor. Întrebarea care probabil mulţi o au în minte, este dacă nu peste mult timp, marele Google îşi va lansa propriul e-reader, care cu siguranță va ocupa un loc fruntaş.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment