Home > GIS > Don’t Worry, Do Geodesign – GeoDesign Summit 2011

Don’t Worry, Do Geodesign – GeoDesign Summit 2011

Cel de-al doilea Summit GeoDesign, ţinut la sediul central Esri din Redlands, California săptămâna trecută, s-a încheiat. Câteva concluzii.

Don’t Worry, Do Geodesign

În timp ce sunt tot felul de comentarii şi discuţii privind o definiţie clară a termenului de geodesign, spiritul conferinţei de anul acesta nu a pus un ochi atent pe acest lucru. Michael Googchild, profesor de geografie la Universitatea din California, Santa Barbara şi director al Centrului pentru Studii Spaţiale al UCSB, a făcut câteva referinţe sporadice în acest sens în prezentarea sa. Cert este că majoritatea celor care au ţinut prezentare nu au ezitat să menţioneze faptul că muncă lor este poate fii considerat, fără doar şi poate geodesign. La un an după primul Summit, conceptul de GeoDesign a început să prindă încredere. Sloganul Don’t Worry, Do Geodesign fiind inspirat din sloganul Nike, Just Do It.

Educarea GeoDesign-erilor  vs. Educarea Geografilor şi a Design-erilor

Carl Steinitz, Alexander şi Victoria Wiley, cercetători ai Planificării şi Arhitecturii Peisajului la Harvard Graduate School of Design au votat pentru cea dea doua opţiune, în timpul prezentării.  Ei cred că trebuie să educăm şi să creştem geografi, ingineri, planificatori şi cât şi alţii astfel încât ei să lucreze împreună într-un flux de lucru manavrat de ideile geodesign-ului. În opinia mea, gândind asupra acestui termen, sunt perfect deacord cu ceea ce spune şi cred cu prisosinţă că geodesignul este o cale de a aduna oamenii împreună pentru a construii viitorul , folosind tehnologii din diferite discipline, nu doar una luată individual care să fie mai apoi să manevreze toate domeniile.

Geodesign şi Tehnologie

Deoarece participanţii de anul trecut au cerut asta, anul acesta au fost mai multe demonstraţii tehnologice în detrimentul teoriilor asupra conceptului de geodesign. Doi dintre cei a căror discurs a avut un impact mai mare a fost Carl Steintitz şi Kimon Onuma, the principal, owner şi preşedintele Onuma and Associates, aceştia au accentuat şi accentuat idea că tehnologia este o cheie, un intrument al comunicarii în timp ce facem geodesign. Cred că ar fi ireal să separăm geodesign-ul de tehnologie. Problema tehnologiei şi folosirea acesteia în GeoDesign are trebui să sară la suprafaţă. Ce sunt acestea? Aş sugera două idei, interoperabilitatea şi efectiv interfaţa de design a userului.  Simplu.

CAD, GIS şi Geodesign

Matt Davis, acum manager regional la Esri Boston, în trecut supervizor ArcCAD, menţiona că încă din trecut facea deodesign.  ArcCAD poate fii descris şi ca un Geographic Design System (GDS). Dacă este sau nu, părerile pot fii împărţite. Acesta menţiona că asocierea şi integrarea CAD-ului cu GIS-ul nu este neaparat un scop al geodesignului. Integrarea BIM per Windows and Doors, un obiect 3D orientat pe CAD, în speţă Computer-Aided Architectural Design  şi a GIS-ului a fost un subiect destul de dezbatut în acest Summit. BIM-ul, cum este şi GIS-ul, luat ca Geographic Information Science, fie şi ca Geographic Information System, reprezintă o modalitate, o gândire, o viziune a unei bucăţi din tehnologie.

Google

Google poate reprezenta o cheie importantă în acest spaţiu. Nu doar prin ceea ce face giganta companie prin SketchUp, ci prin faptul că sunt oameni în întreaga lume care construiesc modele a locurilor din jurul lor, construindu-şi propriul environment. Google poate face un hosting (şi chiar face) a informaţiilor din întreaga lume, doar că ar trebui ca cineva să le şi organizeze mai bine.

Formatul

Cum participanţii la GeoDesgin se întâlnesc doar odată pe an (se va întâmpla asta şi în 2012). Formatul lightning talk ar fi trebuit să fie respectat, unele discursuri au durat mult prea mult, preşedintele Esri, Jack Dangermond spunea “one-third of lightning talks were great, and a third were okay, and a third could have been better”. Totul ar trebui să fie scurt şi concis.

mai multe detalii: www.geodesignsummit.com

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment