Home > GIS > GIS-ul şi Moş Crăciun

GIS-ul şi Moş Crăciun

Where am I?

Crăciunul în legătură cu tehnologiile geospaţiale. Găseşte căi pentru al urmări pe Moş Crăciun. Găseşte informaţii interesante despre geografia lui Moş Crăciun.

Urmăreşte-l pe Moş Crăciun cu NORAD

Cine credea că vom putea folosi GIS-ul pentru al urmării pe Moş Crăciun? … ei bine, vom putea face asta începând cu 24 decembrie cu ajutorul lui NORAD, printr-un sistem radar numit “North Warning System”. Vizitatorii se pot loga pe site pentru ai urmări mişcările lui Moş Crăciun  chiar de la plecarea din Polul Nord.  Urmărirea lui Moş Crăciun, un proces care pentru a fii înţeles de toată lumea este tradus în mai multe limbi: engleză, spaniolă, franceză, italiană, germană şi japoneză. Până atunci puteţi să-l vedeţi pe Moş în satul lui, pregătind plecarea şi să vă jucaţi pe acolo… dar în linişte. Satul lui Moş Crăciun. Este necesar să aveţi instalat flash.

Holiday Cards de la Google Maps
Personalizează-ţi un card, selectând o hartă iar mai apoi trimite-o pe mail celor dragi.

Earthscape Santa Tracker
Este o aplicaţie sub forma unui glob virtual care îţi permite să-l urmăreşti pe Moş Crăciun de-al lungul lumii sau într-un mod mai simplu explorând numeroase fotografii a acestui eveniment sărbătorit în toată lumea. Pagina web include şi un link pentru a downloada aplicaţia, gratis, şi un video demonstrativ.

Cum la ucis Google Earth pe Moş Crăciun?!
Postul de pe blogul “Parallel Divergence”  privind efectele “nocive” ale faptului că posibilitatea de a vedea realitatea geografică a lumii întăreşte convingerile copiilor de a crede în Moş Crăciun.

Nume referitoare la Moş Crăciun în Statele Unite
Analiză efectuată de cei de la GeoCommunity referitoare la locurile din Statele Unite care au sau fac referire la sesonul Moşului Crăciun.  Informaţia a fost luată de pe USGS Geographic Names Information System (GNIS)

You Sleigh Me!
Sketch Up! Renii şi sania lui Moş Crăciun.

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment