Home > GIS > Open Government – eEurope – Interoperabilitate

Open Government – eEurope – Interoperabilitate

Preşedintele Consiliului Europei "Herman Van Rompuy"

 

La deschiderea conferinţei “Open Government – putting eEurope in practice”, Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului Europei, a menţionat că WikiLeaks a dat un alt înţeles conceptului de “guvern deschis” . Fără nici o îndoială, Van Pompuy spunea  că toate statele din Uniunea Europeană se confruntă cu trei mai provocări: globalizare, demografie şi schimbarea climei.

În toate locurile de pe lume, oamenii simt atât frică cât şi o presiune internaţională: provocarea globalizării. În oraşele, sau satele din Finlanda până în România   căminele pentru bătrâni înlocuiesc şcoli şi grădiniţe: provocarea demografiei. În  sudul continentului, Sahara este pe punctul de a sălta în Spania, iar în partea de nord tundra de dezcongelează iar în centrul Alpilor gheţarii se topesc:  modificarea climei.”

Da – a spus că – “Sahara va sălta în Spania”

De asemenea a menţionat că ar dorii să cunoască “scopul vieţii europene” şi să poată crea anumite comparaţii între scopul vieţii asiatice şi cel american de nord. Pentru a promova eGovernment în întreaga Europă, eProcurement, e-identification şi e-authentication nu se pretează pentru că acestea au fost deja puternic promovate. Însă ce este imperativ, este problema importanţei şi promovarea interoperabilităţii Van Rompuy  menţionând că roţile nu au nevoie de o reinventare ci trebuie să fim în stare să conectăm diferite piese împreună pentru a atinge un scop. Ar trebui să ne trezim şi noi ca ţară şi să ţinem mult mai mult cont de directivele UE.

 

 

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment