Home > Google > Chrome OS: va oferi protecţie a datelor “in the cloud”

Chrome OS: va oferi protecţie a datelor “in the cloud”

Pentru a demonstra superioritatea noului sistem de operare,  care foloseşte o tehnologie de stocare a datelor pe serverele de internet prin „cloud computing”, Google a lansat un videoclip al cărui principal subiect îl constituie notebook-ul Chrome, creat în parteneriat cu cei de la Samsung. În videoclipul prezentat pe youtube, au fost distruse un număr de 25 de notebook-uri noi CR-48 prin diferite metode, pentru a demonstra importanţa stocării „în nor” şi înlocuite  ulterior cu noi exemplare – de fiecare dată utilizatorul poate accesa datele pe care le utilizase anterior  continuându-şi munca. Acest lucru este posibil deoarece “toate fişierele pe care le creaţi sunt stocate pe Web “in the cloud” , astfel că, odată ce  porniţi calculatorul, aveţi deja acces la tot ce aţi avut pe laptopul anterior”, conform Google. Astfel chiar dacă veţi pierde notebook-ul Google în urma unui furt sau accident, datele vor fi păstrate si veţi avea cu siguranţă posibilitatea de a vă regăsi cu uşurinţă datele, fără prea multe probleme!

Notebook-ul CR-48 oferă utilizatorilor un display de 12.1 inch, memorie flash, webcam şi conectivitate WiFi dual band 802.11n şi procesor Qualcomm Gobi 3G, cu suport pentru Verizon în SUA. Bateria asigură mai mult de opt ore de utilizare activă sau mai mult de opt zile de funcţionare în standby. Tastaura QWERTY aminteşte de cea Apple, iar tasta Caps Lock a dispărut – fiind înlocuită cu un buton de căutare (tastatura se poate personaliza ulterior, pentru a reda funcţia obişnuită a tastei Caps Lock).

Dispozitivul se conectează instant la internet şi oferă, după logarea cu numele de utilizator şi parola, acces la toate aplicaţiile web ale utilizatorului, bookmark-uri şi setări personalizate de configurare – acestea putând fi apoi accesate indiferent de dispozitivul de pe care se loghează utilizatorul – sincronizarea cu profilul acestuia realizându-se extrem de rapid. Datele create şi accesate de utilizator sunt stocate direct pe serverele Google. Tare sistemul. Watch the clip.

 

Categories: Google Tags: ,
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment