Home > Google, Google Earth, Hărţi > The Berlin Solar Atlas Project

The Berlin Solar Atlas Project

PROIECTUL ATLAS SOLAR DIN BERLIN

Cum costurile încep să scadă, aici referindu-mă la speţa în cauză, energia solară devine din ce în ce mai profitabilă pentru locuinţe sau afaceri, economisind bani şi protejând mediul. Noul proiect “Atlas Solar Berlin” încearcă să forţeze nota în cadrul oraşului, permiţând locuitorilor să observe potenţialul solar a numeroaselor clădiri. Cu circa 14.300 de acoperişuri în proiect în acest moment proiectul are ca scop acoperirea întregii capitale, într-un timp scurt, anume toamana aceasta. Un proiect extrem de interesant pentru viitor, plecând ca model pentru restul comunităţii europene, dar nu, numai.

 

În timp ce majoritatea conţinutului acestui proiect este în germană (fiind destinat în principal, rezidenţilor din Berlin), au fost însă şi binevoitori care au tradus o parte din el, în engleză.

Puteţi citi despre acest proiect, sau vedea un PDF extrem de interesant aici .

…sau dacă doriţi,  săriţi direct la fişierul KMZ ,  aici

După cum ve-ţi vedea şi în fişierul KMZ, au inclus o numeroase informaţii, detalii suplimentare despre oraş (muzee, etc.) , sectoarele prospere (muzica, automobile etc.) şi numeroase alte funcţii.

Ce părere aveţi? Consideraţi să procupaţi vă cumpăraţi un echipament solar pentru locuinţa d-voastră? Ve-ţi folosi Google Earth într-un fel în alegerea acestei decizii?

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment