Home > Web Mapping > WEBGIS – Simulatorul trenurilor din România

WEBGIS – Simulatorul trenurilor din România

ROMANIAN TRAINS NETWORK SIMULATOR


Una dintre aplicaţiile de WebGIS destul de cunoscute pentru utilizatorii din România, este Simulatorul reţelelor de comunicaţie feroviare. Acesta poate fi accesat la adresa http://cfr.webgis.ro. Acest site nu este afiliat cu site-urile CFR www.infofer.ro sau www.cfr.ro. Tabelele orare din cadrul acestui website au doar o nota informativă. Nu ne asumă nicio responsabilitate în legatură cu pagubele directe sau indirecte cauzate de folosirea informaţiilor de pe acest website. Vă rugăm să utilizaţi site-urile şi agenţiile specializate CFR pentru planificarea călătoriei dumneavoastră.

CONTACT
Programarea şi datele digitizate au fost realizate de webgis team unde puteţi găsi şi alte proiecte asemănătoare.

Aceasta are la bază aplicaţia GMaps API Mashup, pe care s-a suprapus reţeaua feroviară din România. Poziţionarea trenurilor este facută într-o gândire idilică, o lume ideală, care simulează mişcarea trenulurilor bazându-se pe timpul oficial de străbatere a respectivelor puncte (staţii).  Idea a fost preluată de la un project similar cum este cel din Elveţia Swiss Railways Network.  De menţionat este, că se pot folosii doar două funcţii de căutare pe hartă şi anume:  a staţiei – gara şi al trenului.

Swisstrains.ch prezintă aproape toate trenurile din Elveţia pe o hartă. Dacă selectaţi un tren şi faceţi clic pe “urma” puteţi urmări un tren pe drumul parcurs de acesta.  Va fi disponibil în curând (la sfârşitul anului) şi pentru iPhone versiune pentru trenuri elveţiene.

Categories: Web Mapping Tags: , , ,
  1. GabryP
    13/10/2011 at 00:27

    Buna.Sunt Gabriel .Am urmarit foarte mult aceasta aplicatie a Simulatorului feroviar din Romania,prin 2007 cand acel creator roman a parasit tara si nu a mai putut sau nu a mai vrut sa actualizeze aceasta aplicatie.Eu sunt un mare pasionat al trenurilor.Nu stiu daca mai e posibil sa fie reactualizata aceasta aplicatie,pentru ca sa pot urmari trenurile care se afla in orice clipa in tara.Am inteles ca trebuie multa informatie pentru aceasta aplicatie,insa eu nu stiu mai nimic despre aceste aplicatii in detaliu.Credeti ca e posibil sa se poate reactualiza asemenea program pentru a urmarii trenurile noastre?Sau exista ceva identic sa pot urmari trenurile? Pot creea eu asa ceva,nestiind prea multe in domeniu?Am cautat pe internet dar nu am gasit programe de asa fel.Salutari din Jud.Timis.

  2. 13/10/2011 at 08:57

    Bună Grabriel, îţi mulţumim pentru interesul acordat faţă de site-ul nostru. Ţin să îţi menţionez că departamentul de informatică feroviară de la CFR, prin domnul Romeo Galbenu, managerul acestui proiect informatic a realizat o serie de aplicaţii prin 5 servicii web despre trenurile de călători (si nu numai), oferind date în timp real, atât despre poziţia fiecărui tren cât şi detalii despre întârzieri, şi alte informaţii necesare (transmiterea de informaţii prin mail). Respectivul serviciu va fi disponibil la un moment dat si publibului larg, dar probabil ca va mai dura.

    Trebuie să aveţi cunoştinţe de programare aţi putea realiza o astfel de aplicaţie şi bineînţeles să dispuneţi de o serie de informaţii fie puplice sau secrete.

  1. No trackbacks yet.

Leave a comment